EnglishPolski

Dzień Dziecka 2019

Tegoroczny Dzień Dziecka był dla Fundacji bardzo wyjątkowy! Pod swoje „skrzydła” wzięliśmy dzieciaczki z trzech placówek PSP Dąbrówka Podłężna, Ogródek Jordanowski w Radomiu oraz Publiczna Szkoła Podstawowa w Woli Taczowskiej – łącznie 450 dzieci.

Pikniki, które odbyły się 31 maja i 5 czerwca obyły się dzięki dobrej woli i ogromnemu wsparciu cudownych ludzi!
Zapragnęłyśmy zrobić piknik w szkołach, w których dożywiamy dzieci i spełniło się to pragnienie, dzięki Pani Joannie Przetakiewicz, właścicielce Domu Mody Lamania, Twórczyni Ogólnopolskiego Ruchu Era Nowych Kobiet. Pikniki były dodatkowo wzbogacone wydarzeniami sportowymi oraz konkursami. Dzięki zaangażowaniu Liderki Ery

Nowych Kobiet Radom Mileny Kruszelnickiej zwycięzcy konkursów, zawodów sportowych zostali wyróżnieni atrakcyjnymi nagrodami, które zostały ufundowane przez Park Trampolin JUMP WORLD – Radom, Naleśnikarnia AncyMonek, PINEZKA Studio Edukacji Artystycznej, Pizza Hut, PHU Mija Dorota Lis Piekarnia Gruzińska oraz FreeDOM Akademia Językowa.
Na koniec wszystkie dzieci zostały obdarowane upominkiem w postaci słodkości.
Cieszymy się, że w sposób wartościowy i rodzinny dzieci mogły spędzić ten czas a my mogłyśmy im sprawić tą przyjemność i odrobinę radości.