Z przyjemnością informujemy, że Zakłady Automatyki Kombud SA objęły patronat nad świetlicą „Lokomotywa”, którą poprowadzi Fundacja Dobry Duszek To miejsce zapewniające wsparcie i opiekę dzieciom w wieku od 3 do 10 lat, które przybyły z rodzicami do Radomia po wybuchu wojny w Ukrainie.

Dziś nastąpiło oficjalne otwarcie Świetlicy LOKOMOTYWA, która mieści się w Kamienicy Deskurów (ul. Rynek 15) . Dziękujemy za obecność Miastu Radom, Prezydentowi Radosław Witkowski oraz Wiceprezydentowi Mateusz Tyczyński za pomoc w zorganizownaiu tej placówki i udostępnienie nam odpowiednich warunków i pomieszczeń, by móc realizować to dzieło pomocy dzieciom z Ukrainy.

🔵W świetlicy opiekę nad dziećmi sprawują wolontariusze oraz osoby posługujące się językiem ukraińskim, organizując zajęcia twórczo-edukacyjne, aby zapewnić im zabawę, radość i poczucie domowego ciepła. Rodzice tych pociech będą mogli w tym czasie załatwić niezbędne formalności, skorzystać z możliwości nauki j. polskiego lub po prostu odpocząć. Dzieciom zapewniony zostanie również ciepły posiłek.

🏠 Miejsce: Kamienica Deskurów, ulica Rynek 15 (Rwańska 2) – Radom.

🚌 Najbliższy przystanek autobusowy znajduje się przy ulicy Żeromskiego, Tochtermana, Malczewskiego.
ℹ️Komunikacja miejska dla obywateli Ukrainy jest bezpłatna. 🇺🇦
❗️Warunkiem uczestnictwa w zajęciach jest wcześniejsze rezerwacja telefoniczna.
Godziny zajęć:
9 – 12:00 dzieci w wieku 3-6 lat
13 – 16:00 dzieci w wieku 7-10 lat
Wolontariusze i wolontariuszki, którzy chcieliby pomóc w opiece nad dziećmi, proszeni są o kontakt telefoniczny:
Wszystkich chętnych, którzy chcą wesprzeć działania na rzecz dzieci z Ukrainy, prosimy o kontakt z Fundacją Dobry Duszek:
Wsparcie finansowe, nr konta Fundacji Dobry Duszek:
Kod BIC/SWIFT: PPABPLPKXXX
BNP Paribas Bank Polska S.A. 13 1750 1253 0000 0000 0613 0151
Razem możemy więcej! Pomóżmy najlepiej jak potrafimy!
Ми раді повідомити, що при підтримці компанії ZA KOMBUD S.A. буде функціонувати група подовженого дня «Локомотива», якою буде управляти Фонд «Добри Душек» з міста Радом.

Група подовженого дня забезпечить підтримку та опіку дітям у віці від 3 до 10 років, які прибули з батьками в місто Радом у зв’язку з війною в Україні.

🔵Опіка дітей буде здійснюватись волонтерами, а також людьми, які спілкуються українською, організовуючи творчо-освітні заняття, аби дати діткам можливість радіти, грати та відчувати домашнє тепло. Батьки в час, коли діти будуть зайняті зможуть вирішувати необхідні питання, також використати можливість вивчити польську мову (початковий рівень), або просто відпочити. Дітям також забезпечується повноцінний обід.

🏠Місце: Каменица Дескурув, вулиця Ринок 15 (Руанська 2) – місто Радом.

🚌 Найближча автобусна зупинка знаходиться на вулицях Żeromskiego, Tochtermana та Malczewskiego. Громадський транспорт для жителів України безкоштовний.
❗️Умовою прийому є резервування місця по номеру телефону
Години занять:
9 – 12 година діти в віку 3-6 років
13 – 16 година діти в віку 7-10 років
Волонтери, які хочуть допомогти в опіці над дітьми, просимо дзвонити на номер телефону
Всіх бажаючих, які хочуть підтримати домогою дітей з України, просимо контактувати з Фондом Добри Душек:
Фінансова підтримка, номер рахунку Фонду Добри Душек:
Код BIC/SWIFT: PPABPLPKXXX
BNP Paribas Bank Polska S.A. 13 1750 1253 0000 0000 0613 0151
Разом ми можемо більше! Допоможемо найкраще як зможемо!

Jesteśmy tutaj nie po to, by wyciągnąć z życia co się da, ale żeby dodać do niego to, co możemy.

William Osler

Fundacja Dobry Duszek © 2022 Wszelkie prawa zastrzeżone